Grafisch ontwerp maakt het verschil zichtbaar

De rol van grafisch ontwerp in het succesvol vermarkten van producten en diensten is cruciaal. Design maakt aantrekkelijk, verduidelijkt het gebruik van product of dienst en draagt bij aan het vertrouwen daarin. Beeldgebruik, typografie, kleurgebruik en papiersoort beïnvloeden de beleving van jouw product of dienst bij je klanten. Je hoeft geen design- of marketingstudie gevolgd te hebben om goede grafische vormgeving te herkennen. Een brochure, huisstijl, downloadable pdf of verpakking die met zorg is vormgegeven is vaak het eerste signaal voor je doelgroep dat de afzender voor kwaliteit gaat en zorgt voor onderscheid met andere aanbieders. Wil jij ook dat jouw aanbod aanslaat bij je doelgroep? Ga voor grafisch ontwerp door een ontwerper met communicatie-expertise.

Grafisch ontwerp icon

Logo ontwerp

Een van mijn specialismen is het grafisch ontwerpen van een logo voor een merk, onderneming, product of dienst. Het logo vormt de visuele as waar de complete huisstijl om draait. Het kan uitgevoerd worden als een combinatie van vignet en tekst of als een typografisch logo (woordmerk zonder afbeelding).

Dit kan ik voor je doen op het gebied van logo ontwerp:

Grafisch ontwerp van een nieuw logo voor online en offline toepassingen met een technische uitvoering als vectorbestand (eps, ai) en pixelbestand (jpg, png). Desgewenst verzorg ik ook versies die aangepast zijn op speciale druktechnieken zoals stempeldruk voor een relatiegeschenk of groot formaat plotwerk voor een ruimtelijk object.
Webdesign icon

Huisstijl

De huisstijl is de visuele vertaling van je identiteit. Ik ontwikkel huisstijlen voor mkb, zzp en non profit-organisaties inclusief het toepassen van bestaande huisstijlregels / corporate identity regels bij grafisch ontwerp en dtp-vormgeving van nieuwe huisstijldragers.

Dit kan ik voor je doen op het gebied van huisstijlontwikkeling:

Visitekaartje, briefpapier, envelop, with compliments card, bewegwijzering/signing, productblad, presentatiemap, Wordtemplate, cursusmateriaal, lesmateriaal, social media headers en huisstijl handboek. Ook de branding die de basis vormt van de huisstijl maakt deel uit van mijn werkgebied.
Marketingcommunicatie middelen icon

M&C middelen

Ik ontwikkel alle denkbare middelen voor je marketing en communicatie. Ik denk ook in een vroeg stadium met je mee over de beste manier van communiceren met je klanten of je interne organisatie en hoe deze vorm te geven.

Dit kan ik voor je ontwerpen op het gebied van marketingcommunicatie:

Brochure, flyer, promotiemateriaal, direct mail, e-mailing, banner, jaarverslag, advertentie, poster, uitnodiging, ruimtelijk object, nieuwsbrief, whitepaper en visuele social media content.

Presentaties

Grafisch ontwerp van presentaties over je bedrijf, dienstverlening, product of een pitch voor een nieuw startup concept. Presenteren kan in de vorm van een Powerpoint of pdf, een speciale website maar ook in de vorm van een geprinte presentatie op een beurswand.

Dit kan ik voor je doen op het gebied van presentaties ontwerpen:

Powerpoint presentatie en template, Adobe Acrobat pdf, pdf-downloadable, Slideshare presentatie, Infographic, eBook, landingspagina, animatie concept en bedrijfsfilm. Daarnaast ook geprinte presentaties op panelen, foamborden, rollup banners en grootformaat beurswanden.

Kenmerkend voor Ben’s stijl is: snel, communiceert helder en prettig, komt afspraken na, samen op.
Kortom buitengewoon aangenaam.

Nanda Bartelse, Samenspraak, trainingsbureau voor de zorg

Ben werkt op ieder gewenst niveau (strategie/uitwerking) en is daarmee een creatieve rechterhand voor elke onderneming die aan de weg wil timmeren. Ik kan zijn inzet van harte aanbevelen.

Arthur Meerwaldt, Directeur IM-Company en partner Kickbridge

Hij houdt de lijntjes kort, komt altijd zijn afspraken na en managet de verwachtingen aan mijn kant goed.
Kortom: Ben is the man!

Ezra Drost-Kanitz, Communicatieadviseur ProRail

Bekijk het creatieve portfolio

Logo portfolio voorbeelden door Ben Drost | grafisch ontwerp

Logo ontwerp

GGTV huisstijlontwerp en webdesign

Huisstijlontwerp

Voorbeeld responsive webdesign

Webdesign

Huisstijlontwerp en grafisch ontwerp marketingmaterialen

Marketingcommunicatie

Wil je ook communicatiemiddelen die iets teweeg brengen? Laten we dan eens kennismaken!