Creatieve diensten waarmee je je doelgroep bereikt

Stel, je hebt een goed idee maar je kunt het zelf niet vertalen naar professionele grafische vormgeving. Als je een team hebt, zitten sommigen misschien al te vissen naar een creatieve klus, maar je wilt het in één keer goed doen. Er is immers al genoeg tijd gestoken in de voorbereidingen. Dat bureau van vorige keer reageert steeds trager en de webbouwer lijkt tegenwoordig wel drukker met coachen dan met code programmeren. Wat nu? In zo’n situatie ga je op zoek naar een bedrijf dat je wel direct kan helpen met creatieve diensten. Je bekijkt portfolio’s, ervaring, klanten, reputatie, de ‘over’ pagina’s. Wellicht bel of mail je ondertussen bekenden of ze een tip hebben.

Totdat je iemand tegenkomt op wie je echt kunt bouwen. Een ervaren specialist in communicatie die vanuit eigen ervaringen (dga, partner) snapt wat een ondernemer of manager bezighoudt. Bij voorkeur is deze persoon ook nog eens een veelzijdige ontwerper die net zo makkelijk een logo ontwerpt als een website ontwikkelt en die ook met je meedenkt over hoe je de teksten en SEO scherp krijgt. Natuurlijk regelt hij ook het drukwerk voor je. Binnen de afgesproken tijd.
Bestaat zo iemand? Welkom in de wereld van de creatieve rechterhand. Op deze site lees je wat ik voor je kan doen.

Grafisch ontwerp icon

Grafisch ontwerp

Wil je de look and feel van je bedrijf of dienst meer laten aansluiten op je doelgroep? Of ben je bezig een nieuw businessidee te ontwikkelen? Grafisch ontwerp maakt je positionering zichtbaar en brengt jouw normen op het gebied van kwaliteit en communicatie in beeld. Design helpt om het vertrouwen te winnen van je klanten en - net zo belangrijk - om ze enthousiast te maken over jouw aanbod.

Diensten Drost advies & creatie

Grafisch ontwerp
Webdesign
Marketingcommunicatie
Branding
Webdesign icon

Webdesign

Het webdesign dat ik doe richt zich voornamelijk op het front-end van websites, dus wat de bezoeker ziet. De backend (functionaliteit) besteed ik uit aan de vaste webbouwers in mijn netwerk. In vrijwel alle gevallen kies ik voor WordPress, zodat opdrachtgevers een open source oplossing krijgen met gebruiksvriendelijk CMS en niet afhankelijk worden van dezelfde webprogrammeur.

Diensten Drost advies & creatie

Grafisch ontwerp
Webdesign
Marketingcommunicatie
Branding
Marketingcommunicatie middelen icon

M&C middelen

Ik ontwikkel o.a. advertenties, promotiematerialen, presentaties, P.O.S. materiaal, beursmateriaal, websitebanners en rollupbanners. Van het schetsen van de eerste roughs tot de technische dtp van een productiegereed bestand; je houdt alles in één hand. Kortere lijnen dan deze in de ontwikkeling van marketingcommunicatie middelen zijn niet denkbaar!

Diensten Drost advies & creatie

Grafisch ontwerp
Webdesign
Marketingcommunicatie
Branding

Branding

Met branding kun je ervoor zorgen dat jouw producten en diensten zowel onderscheidend zijn, als perfect passend bij jouw organisatie. Branding is een bewuste strategie om mensen een gevoel en beleving bij een merk te geven. Om die band tussen klant en merk actueel te houden is het zaak dat de mensen in jouw organisatie exact weten waar het merk voor staat, zo nu en dan geholpen door de frisse blik van een externe creatieve adviseur.

Diensten Drost advies & creatie

Grafisch ontwerp
Webdesign
Marketingcommunicatie
Branding
GGTV huisstijl en responsive website
Ontwerp huisstijl en responsive website voor GGTV journalistieke videoproducties.

Ontwerpen met focus op resultaat

In de periode dat ik als creatief directeur leiding gaf aan een team van designers en dtp’ers kwam het wel eens voor dat een van hen iets had ontworpen dat er weliswaar heel hip uitzag, maar niet paste bij de bedoeling van de opdrachtgever. Vaak had die ontwerper kort daarvoor een leuke site gezien of een kek logo en wilde zelf ook iets dergelijks maken.

Ik merk dat sommige opdrachtgevers in eerste instantie ook wel eens in zo’n modus zijn als ze een ontwerper briefen. De briefing wordt dan als het ware toegeschreven naar iets wat ze op dat moment mooi vinden. Het nadeel van te snel denken in eindresultaten is dat dit leidt tot oplossingen die weinig te maken hebben met de oorspronkelijke vraag.

Mijn taak is hierin de advocaat van de duivel – in dit geval jouw klant – te spelen. Ik zorg eerst dat de vraag helder wordt en van daaruit analyseer ik alle mogelijkheden vanuit mijn ruime ervaring in communicatie en design. De uitdaging binnen mijn creatieve dienstverlening is altijd om tot een vormgeving te komen die zowel aansluit bij de verwachtingen en wensen van je doelgroep als die van jou zelf en jouw organisatie.
Mijn doel is dat jij straks zo enthousiast bent dat je het resultaat aan iedereen laat zien en daarbij vol vuur het verhaal van het ontstaan ervan vertelt. Mochten er dan nog sceptici zijn, dan voorzie je hen van enige cijfers die het succes van de vernieuwing markeren.

Kenmerkend voor Ben’s stijl is: snel, communiceert helder en prettig, komt afspraken na, samen op.
Kortom buitengewoon aangenaam.

Nanda Bartelse, Samenspraak, trainingsbureau voor de zorg

Ben werkt op ieder gewenst niveau (strategie/uitwerking) en is daarmee een creatieve rechterhand voor elke onderneming die aan de weg wil timmeren. Ik kan zijn inzet van harte aanbevelen.

Arthur Meerwaldt, Directeur IM-Company en partner Kickbridge

Hij houdt de lijntjes kort, komt altijd zijn afspraken na en managet de verwachtingen aan mijn kant goed.
Kortom: Ben is the man!

Ezra Drost-Kanitz, Communicatieadviseur ProRail

Bekijk het creatieve portfolio

Voorbeeld uit logo portfolio Ben Drost

Logo ontwerp

Huisstijlontwerp en webdesign

Huisstijlontwerp

Voorbeeld responsive webdesign

Webdesign

BIC dtp-vormgeving marketingmaterialen voor vakbeurs

Marketingcommunicatie

Wil je ook communicatiemiddelen die iets teweeg brengen?
Laten we dan eens kennismaken!