Utrechtse Droomballon bouwplaat

De Utrechtse Droomballon is een luchtballon van papier in de kleuren van de stad Utrecht waar binnenin een wens of droom verborgen is. Als de ballon af is weet jij alleen wat er in staat. Je kunt er ook een boodschap in schrijven voor iemand aan wie je deze bouwplaat cadeau geeft. Of die nu in Utrecht woont of ergens anders. Geef je fantasie vleugels en ga aan de slag!

De heteluchtballon is uitgevonden door Joseph en Étienne Montgolfier. Op 4 juni 1783 toonden zij  voor het eerst een vliegende ballon aan het publiek. Jan Modderman slaagde er een jaar later in om een papieren heteluchtballon 15 km door de provincie Drenthe te laten vliegen.
Omdat een echte ballon met de wind meedrijft, is het aan boord altijd windstil. Dat geldt zeker voor deze Utrechtse Droomballon als die straks in jouw kamer hangt – of bij een speciaal persoon die je wilt verrassen. Alleen jij en de ontvanger weten dat er een wens geschreven staat in de ballon!

 

De Utrechtse Droomballon is nu te koop bij de Utrecht Made Shop, Twijnstraat 53 te Utrecht. Voor meer informatie over deze papieren bouwplaat kijk je op de pagina met de klassieke droomballon bouwplaat (prijswijzigingen voorbehouden). 

Een dromerige bouwplaat voor iedereen die graag bezig is met papier en lijm